Žalmy

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Žalm 21

Ó, Hospodine, kráľ sa teší z tvojej sily, jak veľmi jasá nad tvojou spásou! Vyplnil si mu túžbu srdca a neodoprel si mu žiadosť jeho úst. Sela. Veď si mu s požehnaním blaha vyšiel v ústrety, položil si mu na hlavu korunu rýdzozlatú. Prosil Ťa o život a dal si mu ho, na večné veky dlhý život. Veľká je jeho sláva pre tvoju pomoc, dôstojnosť a velebu si vložil na neho.
Lebo urobil si ho požehnaním naveky, radosťou ho oblažuješ v svojej prítomnosti. Lebo kráľ dúfa v Hospodina a neskláti sa z priazne Najvyššieho. Tvoja ruka nájde všetkých Tvojich nepriateľov, Tvoja pravica nájde Tvojich neprajníkov. Naložíš s nimi ako ohnivá pec, keď sa zjavíš, Hospodin pohltí ich v svojom hneve a oheň ich strávi. Zo zeme ich rod vykynožíš, spomedzi ľudí aj ich potomstvo. Lebo zlé osnovali proti Tebe, strojili úklady, ale nič nezmôžu. Na útek donútiš ich, keď lukom svojim namieriš im na tvár. Vznes sa, ó Hospodine, svojou silou! Ospevovať a oslavovať chceme tvoju moc.

Žalmy21-25 | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014