Žalmy

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Žalm 5

Hospodine, naslúchaj mojim slovám a povšimni si môj vzdych! Pozoruj hlas môjho volania, Kráľ môj a Boh môj, lebo k Tebe sa modlím. Čuj, Hospodine, hlas môj zrána, zrána Ti robím prípravy a vyčkávam. Lebo Ty nie si bohom, ktorý záľubu má v bezbožnosti, u Teba nemá miesta nešľachetník. Chvastaví nesmú sa Ti postaviť pred oči, Ty nenávidíš všetkých ktorí pášu neprávosť.
Zahubíš luhárov, vrah a klamár ošklivia sa Hospodinu. Ale ja z Tvojej veľkej milosti smiem vstúpiť v dom Tvoj, pred Tvojim svätým chrámom klaňať sa budem v bázni pred Tebou. Hospodine, veď ma v svojej spravodlivosti pre tých čo za mnou sliedia, urovnaj svoju cestu predo mnou. Lebo niet nič istého v ich ústach, ich vnútro je samá skaza, ich hrdlo otvorený hrob, jazykom úlisne hovoria. Bože daj im pykať! Nech padnú pre svoje úmysly, zažeň ich pre mnohé priestupky, lebo sa Tebe postavili na odpor. Nech sa radujú všetci, ktorí dúfajú v Teba a plesajú neustále. Ty ich ochraňuj, nech v Tebe jasajú milovníci Tvojho mena. - Lebo Ty žehnáš spravodlivého, ó Hospodine, láskavosťou kryješ ho ako štítom.  

Žalmy1-5 | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014