Žalmy

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Žalm 32

Blahoslavený, komu je odpustený priestupok a hriech prikrytý! Blahoslavený človek, ktorému Hospodin nepočíta vinu, a v jeho duchu nieto ľsti! Keď som mlčal, trúchniveli mi kosti počas môjho ustavičného stenania, lebo dňom i nocou ťažko doliehala na mňa Tvoja ruka, životná sila sa mi obrátila na letnú vyprahlosť. Sela. Vtedy som Ti vyznal svoj hriech a nezastrel som svoju vinu.
Riekol som: Vyznám Hospodinu svoje priestupky! A ty si odpustil vinu môjho hriechu. Sela. Preto nech sa Ti modlí každý zbožný v čase, keď ťa možno nájsť, záplavy veľkých vôd ho nedosiahnu. Ty si mi skrýšou, zachováš ma pred úzkosťou, plesaním nad záchranou obklopíš ma. Sela. Vyučím ťa a ukážem ti cestu, po ktorej kráčať máš, radiť ti chcem a moje oko bude bdieť nad tebou. Nebuďte bez rozumu ako kôň a mulica, ktoré treba krotiť zubadlom a uzdou, bo inač k tebe neprídu. Mnoho má bolestí bezbožný, ale milosť obklopí toho, kto dúfa v Hospodina. Tešte sa v Hospodinu, spravodliví jasajte, plesajte všetci úprimného srdca! 

Žalmy31-35 | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014