Žalmy

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Žalm 19

Nebesá rozprávajú o sláve Božej a dielo Jeho rúk zvestuje obloha. Deň dňu oddáva zvesť, noc noci podáva poznanie. Niet reči, nieto slov, nepočuť ich hlas. Ich zvuk sa nesie po celej zemi a ich slová až na okraj sveta: Na nich postavil slnku stan, ono vychádza ako ženích zo svojej izby, teší sa ako hrdina, že pobeží dráhou. Na kraji nebies má svoj východ a obieha až na druhý kraj, pred jeho páľou nič sa neukryje.
Zákon Hospodinov je dokonalý, občerstvuje dušu, svedectvo Hospodinovo je hodnoverné, múdrym robí prostého. Hospodinove práva sú pravdou, potešujú srdce, Hospodinov príkaz je jasný, osvecuje oči. Hospodinova bázeň je čistá, zostáva naveky, Hospodinove práva sú pravdou, napospol sú spravodlivé, vzácnejšie sú ako zlato, ako mnoho rýdzeho zlata, sú sladšie ako med, ako med z plástov. Aj sluha tvoj sa dáva nimi napomínať, kto ich zachováva, má hojnú odmenu. Kto si uvedomí poblúdenia? Z nepovedomých vín ma ospravedlň! Aj od spupných ochráň svojho sluhu, aby nevládli nado mnou, tak budem bezúhonný a čistý od mnohých previnení. Nech sú ti po vôli reči mojich úst a rozjímania môjho srdca pred Tebou, ó Hospodine, moja skala a môj vykupiteľ!

Žalmy16-20 | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014