Žalmy

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Žalm 30

Vyvyšovať Ťa budem, Hospodine, lebo si ma vytiahol z hlbín a nedoprial si mojim nepriateľom radovať sa nado mnou. Bože môj, Hospodine, na Teba som volal, a uzdravil si ma. Vyviedol si mi dušu z podsvetia, ó Hospodine, navrátil si ma k životu spomedzi tých ktorí zostupujú do hrobu. Ospevujte Hospodina, Jeho zbožní, a oslavujte Jeho svätú pamiatku!
Lebo len okamih trvá Jeho hnev, lež celý život Jeho milosť. Večer sa rozšíri plač, ale k ránu je plesanie. Ja som však povedal, keď sa mi dobre viedlo: Nikdy sa nesklátim! Hospodine, vo svojej priazni postavil si ma na pevný vrch, - keď si skryl svoju tvár, predesil som sa. K Tebe som volal, Hospodine, a k svojmu Pánovi som upel: Aký bude zisk z mojej krvi, ak zostúpim do jamy? Či Ťa prach bude oslavovať a hlásať Tvoju vernosť? Čuj, Hospodine, a zmiluj sa nado mnou, ó Hospodine, buď mi spomocníkom! Môj nárek premenil si v tanec, rozviazal si mi smútočné rúcho a opásal si ma radosťou, aby Ťa moja duša ospevovala a neumĺkla. Hospodine, Bože môj, naveky Ťa budem oslavovať.  

Žalmy26-30 | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014