Žalmy

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Žalm 25

Ku tebe, Hospodine, pozdvihujem svoju dušu, Bože môj v Teba dúfam: nech nevyjdem na hanbu, nech moji nepriatelia nejasajú nado mnou. Nevyjde na hanbu nik z tých, čo očakávajú na Teba, na hanbu vyjdú tí, ktorí sú neverní bez príčiny. Ó Hospodine, daj mi poznať svoje cesty, vyuč ma svojim chodníkom! Vo svojej pravde veď a vyučuj ma, lebo ty si Boh mojej spásy, na Teba dennodenne očakávam.
Ó Hospodine, pamätaj na svoje zľutovanie, na svoju milosť, lebo tie sú od vekov. Na hriechy mojej mladosti a na poklesky moje nespomínaj, pamätaj na mňa podľa svojej milosti, pre svoju dobrotu, ó Hospodine. Hospodin je dobrý a spravodlivý, a preto ukazuje cestu hriešnikom. Pokorných vedie podľa práva, pokorných vyučuje svojej ceste. Všetky chodníky Hospodinove sú milosť a vernosť pre tých, ktorí zachovajú Jeho zmluvu a Jeho svedectvá. Pre svoje meno, Hospodine, odpusť mi moju vinu, lebo je veľká. Ktože je ten muž, čo sa bojí Hospodina? Vyučí ho ceste, ktorú si má voliť. Prebývať bude v šťastí, a jeho potomstvo zdedí krajinu. Hospodin má spoločenstvo s tými, ktorí sa ho boja, a svoju zmluvu znať im dáva. Moje oči sú uprené vždy na Hospodina, lebo On vyprostí mi nohy z osídla. Obráť sa ku mne a zmiluj sa nado mnou, lebo som osamelý a zúbožený. Súženia srdca sa mi rozmnožujú, vyveď ma z mojich úzkostí. Pozri na moju biedu a na moju tieseň a odpusť všetky moje hriechy. Viď mojich nepriateľov, lebo ich je mnoho, nenávidia ma surovou nenávisťou. Zachráň mi dušu a vytrhni ma nech nie som zahanbený, lebo v Teba dúfam. Bezúhonnosť a priamosť nech ma zachovávajú, lebo ja na Teba očakávam. Ó Bože, vykúp Izrael zo všetkých jeho súžení.

Žalmy21-25 | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014